Arbitrage

 Το Άλλοθι

Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί έναν οικονομικό όρο και για μεγαλύτερη ευκολία  αλλοιώθηκε κατά την ελληνική μετάφραση.
Το  arbitrage είναι μια διαδικασία κατά την οποία μπορεί ένας επενδυτής να βγάλει ακίνδυνο κέρδος εκμεταλλευόμενος την ανισορροπία μεταξύ τριών αγορών συναλλάγματος. Συνδυάζοντας συμφωνίες αγοραπωλησίας μεταξύ των αγορών που εκμεταλλεύονται την ανισορροπία, πραγματοποιείται κέρδος ίσο με την διαφορά μεταξύ των αγοραίων τιμών.

Σκηνοθεσία: Nicholas Jarecki
Σενάριο: Nicholas Jarecki
Ηθοποιοί: Richard Gere, Susan Sarandon, Brit Marling, Tim Roth, Laetitia Casta

Ο Richard Gere ως πρωταγωνιστής της  ταινίας παρουσιάζει τον σκοτεινό κόσμο του χρήματος αλλά και την αλλοίωση της προσωπικότητας ενός πλούσιου, με την εξουσία να κάνει ό,τι θέλει. Συνδυασμένο με την παγκόσμια οικονομική κρίση, το “Arbitrage” φέρνει για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο θέματα, όπως η διαφθορά του χρήματος, οι απάτες μεγαλοεπιχειρηματιών καθώς και η ανάγκη του ανθρώπου για να μη χάσει όλα όσα έχει καταφέρει, τόσο υλικά όσο και ψυχικά. Ο Robert Miller είναι ένας χαρακτήρας που από την αρχή της ταινίας το κοινό δεν τον συμπαθεί. Κάνει οικονομικές απάτες, λέει ψέματα στην οικογένειά του καθώς και στην ερωμένη του. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει αυτά που έχει καταφέρει, παρά τις αναποδιές, ενώ τα ψέματα πέφτουν βροχή.
Ο σκηνοθέτης Nicholas Jarecki φέρνει ένα σχετικά κλασικό σενάριο, σε νέες βάσεις και σε νέα μορφή. Συνδυάζει σε καλό βαθμό μια δραματική ταινία με τα στοιχεία ενός οικονομικού θρίλερ, με το αποτέλεσμα να κινείται σε καλούς ρυθμούς και με ικανοποιητικό βαθμό ανατροπών.

Δείτε το trailer :

πηγή:http://www.moviemonsters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου