Margin Call

Margin Call. ΗΠΑ, 2011. Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζέι Σι Τσάντορ. Ηθοποιοί: Κέβιν Σπέισι, Τζέρεμι Αϊρονς, Πολ Μπέτανι, Ζάκερι Κουίντο, Ντέμι Μουρ, Στάνλεϊ Τούτσι. 109'

Eντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο, που επιχειρεί να καταγράψει το οικονομικό Κραχ του 21ου αιώνα με τη στιβαρότητα των πολιτικών θρίλερ των 70ς.
 
Κατά ένα μέρος θρίλερ, κατά ένα μέρος μελέτη χαρακτήρων και κατά ένα μέρος κατηγορητήριο για την ανεξέλεγκτη απληστία στο σημερινό οικονομικό σύστημα, το Margin Call αποτελεί ένα δυνατό δράμα που μιλάει έξυπνα για την εποχή που ζούμε.

Μετά την απόλυσή του, ένας υπάλληλος κολοσσιαίας αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας παραδίδει στον μαθητευόμενό του data που θεωρεί άκρως επικίνδυνα. Ο νεαρός ψάχνει τα στοιχεία και βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη που ξημέρωσε το 2008 για όλο τον κόσμο: την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα. Η εταιρία του είχε προβεί σε αλόγιστη χρήση δομημένων επενδυτικών προϊόντων (που εξαρτώνταν άμεσα από τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων από τις ήδη προβληματικές τράπεζες) κι αυτός ο φαύλος κύκλος θα ξέσπαγε σε λίγες ώρες σ' ένα τοξικό "ντόμινο" αλυσιδωτών αντιδράσεων και στην πτώχευση εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρακολουθούμε τις 36 ώρες πριν το μεγάλο Κραχ. 

Δείτε το trailer της ταινίας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου