Everything must go

Τέλος κι αρχή  (2011)

Κοινωνική Κωμωδία σε σκηνοθεσία: Dan Rush
ΠΑΙΖΟΥΝ: Michael Pena, Rebecca Hall, Christopher Jordan Wallace, Will Ferrell

Το να χαθείς είναι ένα καλό μέρος για να βρεις τον εαυτό σου.
Ο Νικ πριν καιρό ήταν ένας επιτυχημένος πωλητής. Είναι όμως και αλκοολικός. Πλέον είναι και άνεργος, καθώς η αγάπη του για το ποτό του κόστισε τη δουλειά του και όχι μόνο.
Καθώς επιστρέφει στο σπίτι τη μέρα της απόλυσής του, διαπιστώνει ότι και η γυναίκα του τον έχει πλέον εγκαταλείψει. Στον κήπο του σπιτιού τους βρίσκονται όλα, μα όλα, τα υπάρχοντά του και οι κλειδαριές έχουν αλλάξει. Ο Νικ αποφασίζει να εγκατασταθεί στον κήπο.
Η αρχική του απροθυμία να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα, δίνει σιγά σιγά τη θέση της σε ένα όνειρο, πως αν απαγκιστρωθεί απ’ όλα τα αντικείμενα της μέχρι τώρα ζωής του, πουλώντας τα, θα μπορέσει να κάνει μια πραγματικά νέα αρχή! 
Η ταινία περιγράφει αρχικά τη ψυχολογική καταρράκωση του ανέργου (Γουίλ Φέρελ) σαρκάζοντας την απροθυμία του να σταθεί στα πόδια του. Η αυτοκαταστροφή μετατρέπεται σε δημιουργικότητα όταν στη καθημερινότητα του εμφανίζεται ένας μικρός γείτονας που αποδεικνύεται μετρ των πωλήσεων! Το φίλμ με κωμικό κυρίως τρόπο περνά  το μήνυμα πώς ένα τέλος (μια απόλυση) ίσως να  αποτελεί και την ευκαιρία για μια νέα αρχή μέσω της επιχειρηματικής δράστηριότητας. Ένα happy end που έν μέρει μπορεί να ισχύει ...

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου